Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

“IT TAKES ALLE KINDS” – to make a world

TipToe BigBand og Fredrik Lundin

It Takes All Kinds (to make a world)” – et samarbejde mellem TipToe BigBand og saxofonisten, komponisten og arrangøren Fredrik Lundin, er et pluralistisk projekt.

I titelnummeret til det nyindspillede album – en hyldest til diversitet, biologisk såvel som human – bliver elskovssangen fra den sidste overlevende hawaiianske Kauaʻi ʻōʻō-fugl til storladent desperat musik for hele orkestret og dets solister.

Som kontrast inviterer orkestrets basklarinetist os i “Walk With Me, My Friend” på en lang, kontemplativ vandretur gennem et (for det meste) fredfyldt sensommerlandskab af rislende åløb, fuglefløjt, insektsummen og vind i græs og blade. 

Der er også musik til imaginære sort/hvide polske film fra 60’erne og til Mervyn Peaks forunderligt dystre romantrilogi, Gormenghast. Der er et hiphop-influeret klima-call to arms og en køn og behagelig koral, der vender vrangen ud på sig selv og viser sit sande, mørkt farvede indre. Der er sære instrumenter, man meget sjældent møder i bigband-sammenhæng som kontrabasklarinet, trækharmonika, flugabone og dobro, el-saxofon og synthesizers.

Dette er meget langt fra traditionel bigband-musik. Det er et bud på en ny og anderledes musik for stort orkester, hvor man kan risikere at møde det ukendte i det kendtes forklædning.

14/7

kl. 15.00

Aarhus Jazzfestival

Musikhuset Aarhus

“‘Rhapsody In Blue”

TipToe BigBand og Odense Symfoniorkester

De blå toner gemmer sig mellem noderne, de latinamerikanske rytmer pulserer gennem orkestret, og alt emmer af jazz, swing og improvisation, når Odense Symfoniorkester og TipToe BigBand smelter sammen til en taktfast og groovy maskine.

Vi tager dig på en tur over Atlanterhavet – til de fyldte og festlige natklubber i New Orleans, hvor jazzen ånder og lever.

Gershwin var manden, der bragte jazzen ind i koncerthusene og forenede den klassiske og rytmisk musik i et af det 20. århundredes mest berømte værker, nemlig Rhapsody in Blue. Og når vi kaster os over Cuban Overture og Daniel Freibergs Latin American Chronicles fra 2015 tilføjes den lidenskabelige latinamerikanske folkemusik og tango-fornemmelse. Efter al den amerikanske inspiration slutter vi med et helt nyt dansk værk for symfoniorkester og bigband, komponeret af John Kristensen.

Oplev årets fynske jazzmusiker 2019, Michael Salling, og OS’ egen klarinettist, René Højlund Rasmussen, når de folder sig ud i hæsblæsende og virtuose solopræstationer.

15/9

kl. 19.30

Carl Nielsen Salen

Odense Koncerthus