Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Viktoria Tolstoy

TipToe BigBand havde i sit 25. jubilæumsår 2019 fornøjelsen af at optræden med den svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy. Hendes rene, klare stemme, overlegne rytmiske fornemmelse, ukrukkede nærvær og elegante fremtoning charmerede ikke kun publikum, men også bigbandet, som syntes det var for godt til at lade ligge.

Derfor har du nu igen muligheden for at høre TipToe BigBand med Viktoria Tolstoy. Koncerten bliver et uddrag den musik, vi kender fra Viktoria, men i forklædning af helt nye arrangementer. Netop en af TipToe BigBands styrker er, at der sidder gode arrangører i orkesteret, som former den helt personlige lyd, vi kender dem for.

Viktoria Tolstoy er uden tvivl en af det bedste vokalister i Skandinavien. Den svenske sangers karriere tæller 10 albums i eget navn, hvor hun mestrer den klassiske jazz-tradition uden at have berøringsangst over for popgenren. Således er mange af de sange, hun har indspillet, kendte pop-hits, som hun gør til sine egne. Viktoria Tolstoy har også arbejdet med den svenske folkemusiktradition og som noget helt særligt – sin russiske arv.

Viktoria Tolstoy er tipoldebarn af den verdensberømte russiske forfatter, Leo Tolstoy (kendt for blandt andet ”Krig og fred” og ”Anna Karenina”).

2/6

kl. 20.00

Musikhuset Posten

Odense

3/6

kl. 20.00

Viktoria Teateret

Sorø Jazz

4/6

kl. 20.00

Engelsholm Højskole

Bredsten

Chris Cheek

CHRIS CHEEK (US) / Tenor Saxophone

Ved Odense Jazzfestival spiller vi med Chris Cheek.
Mere info snart….

 

25/7

kl.18.00

Musikhuset Dexter

Odense

Lelo Nika Trio og TipToe BigBand

LELO NIKA (SRB) / ACCORDION
THOMMY ANDERSSON (SE) / DOUBLE BASS
GEORGE MIHALACHE(RO) / CIMBALOM
TIPTOE BIGBAND (DK)

“With no doubt, the best accordion player in the world” – sådan sagde den verdenskendte pianist Joe Zawinul om Lelo Nika. Nu har du chancen for at opleve Lelo Nika trio sammen med TipToe BigBand.

Gennem 20 år har Lelo Nika, sammen med den svenske bassist Thommy Andersson, udviklet et nyt grænsesøgende tonesprog med baggrund i deres respektive kulturer. Trioen, hvor det tredje medlem er rumæneren George Mihalache, har sammen spillet over hele verden med mange forskellige orkestre af varierende størrelse.

Det gør de nu igen, når musikken bliver arrangeret for TipToe BigBand, som dermed endnu engang kaster sig ud i at forny den traditionelle bigband-genre. Musikken spænder fra det humoristiske, virtuose til det mørke intense og er udviklet i fælleskab med stor respekt for hinandens traditioner.

Konstellationen er unik, musikken er original og viljen til at bryde grænser og føre mennesker tættere på hinanden vigtig nok i sig selv.

3 koncerter er planlagt. Følg med her efterhånden som vi afslører hvor 🙂

14/7

kl.20.00

Musikhuset Posten

Odense

16/7

kl. 17.00

Ridehuset

Aarhus

En Kahoot-koncert!

En KAHOOT-KONCERT omkring børns små og store dilemmaer i hverdagen

Et samarbejde mellem TipToe BigBand, Anders og Mette Møller (komponist/tekstforfatter), de fynske kommuner og sangglade musikskoleelever.

Efter i mange år at have spillet på forskellige scener i Danmark rendte TipToe BigBand og Anders Møller ind i hinanden gennem musikken. Interessen for et samarbejde blev hurtigt tændt hos begge parter. 

Projektet kulminerede i 2019 med afholdelsen af to koncerter i samarbejde med Odense Teater. De foregik under ledelse af Torben Sminge for TipToe Bigband (Chefdirigent) og Anders Møller for de medvirkende kor. Ud over musikerne, deltog 150 fynske skolebørn i hver af de 2 koncerter.

 Projektet bliver gentaget på Musikkhuset Posten i efteråret 2021.

HVORFOR?
Selve arrangementet bliver afviklet under arbejdstitlen ”HVORFOR?”. Det spørgsmål er nok et af de mest anvendte i børnenes dagligdag – især, når de bliver stillet over for krav og forventninger fra de voksne. Man taler i dag så meget om, hvor travl og stresset en hverdag, de voksne har. Men kigger man børnenes hverdag lidt efter i sømmene, så er det ofte det samme billede, man opdager her.

DEN RØDE TRÅD?
Musikken er skrevet af Anders Møller, teksterne af Mette Møller og så er det hele arrangeret for bigband af John Kristensen, som er TipToe Bigbands faste arrangør.

Mobiltelefonen er valgt som værktøj, da det oftest er den, de unge mennesker kommunikerer igennem i dag. Et særdeles relevant ”emne”, som bl.a. er noget af det, der vil blive talt om under koncerten. 

 

Denne type af Kahoot!-koncert er intet mindre end unik og havde verdenspremiere i 2019!

23/10 

TBA

Musikhuset Posten

Odense

23/10

TBA

Posten

Odense

24/10

TBA

Posten

Odense

24/10

TBA

Posten

Odense

Tarantino/Bond

Tiptoe Bigband og de to fantastiske sangere Dawn Joseph og Bobo Moreno byder på en filmkoncert, hvor vi fortolker den karakteristiske populære musik fra James Bond filmene og musik fra film som Pulp Fiction og…… af Quentin Tarantino.

1/4 – 2022

kl. 20.00

Kulturcenter Mantzius

Birkerød

2/4 – 2022

kl. 12.30

Kappelborg

Skagen

2/4 – 2022

kl. 20.00

Musikteatret

Holstebro

3/4 – 2022

kl. 20.00

Kino Vino

Nyborg

4/4- 2022

kl. 20.00

Kulturforeningen Spilledåsen

Stevns

Flyttet til 2022!

“‘Rhapsody In Blue”

TipToe BigBand og Odense Symfoniorkester

De blå toner gemmer sig mellem noderne, de latinamerikanske rytmer pulserer gennem orkestret, og alt emmer af jazz, swing og improvisation, når Odense Symfoniorkester og TipToe BigBand smelter sammen til en taktfast og groovy maskine.

Vi tager dig på en tur over Atlanterhavet – til de fyldte og festlige natklubber i New Orleans, hvor jazzen ånder og lever.

Gershwin var manden, der bragte jazzen ind i koncerthusene og forenede den klassiske og rytmisk musik i et af det 20. århundredes mest berømte værker, nemlig Rhapsody in Blue. Og når vi kaster os over Cuban Overture og Daniel Freibergs Latin American Chronicles fra 2015 tilføjes den lidenskabelige latinamerikanske folkemusik og tango-fornemmelse. Efter al den amerikanske inspiration slutter vi med et helt nyt dansk værk for symfoniorkester og bigband, komponeret af John Kristensen.

Oplev årets fynske jazzmusiker 2019, Michael Salling, og OS’ egen klarinettist, René Højlund Rasmussen, når de folder sig ud i hæsblæsende og virtuose solopræstationer.

15/9 – 2022

kl. 19.30

Carl Nielsen Salen

Odense Koncerthus

Flyttet til 2022!