Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Release-koncert

 25 års jubilæumskoncerter

TipToe BigBand udgiver jubilæumsindspilningerne fra 2019 digitalt og som vinyl

For et år tilbage kunne TipToe BigBand fejre 25 års jubilæum. Det blev fejret med 9 videoudgivelser, komponeret og arrangeret af orkesterets medlemmer.

Indspilningerne var for gode til ikke også at skulle udgives på lyd – så det bliver de nu.

Kom og hør hele udgivelsen LIVE!

Du kan se videoudgivelserne HER

 

22/10

kl. 20.00

Posten

Odense

TipToe BigBand og SDMK

 Første prøve på TipToe Bigbands samarbejde med Syddansk Musikkoservatorium

TipToe BigBand og SDMK lavede sidste år en partnerskabsaftale. Denne skal nu stå sin første prøve!

De studerende har både skrevet musikken og optræder også selv med bandet.

 

18/11

kl. 19.30

Konservatoriets Koncertsal

Odeon, Odense

Tiptoe Bigband feat. Lucy Woodward

Årets Fynske Jazzmusiker 2020

Vi kårer, sammen med “Foreningen af Fynske Jazzmusikere” (FFJ), Årets Fynske Jazzmusiker og Årets Fynske Jazztalent.

13/12

kl. 15.00

Musikhuset Dexter

Odense

Viktoria Tolstoy

TipToe BigBand havde i sit 25. jubilæumsår 2019 fornøjelsen af at optræden med den svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy. Hendes rene, klare stemme, overlegne rytmiske fornemmelse, ukrukkede nærvær og elegante fremtoning charmerede ikke kun publikum, men også bigbandet, som syntes det var for godt til at lade ligge.

Derfor har du nu igen muligheden for at høre TipToe BigBand med Viktoria Tolstoy. Koncerten bliver et uddrag den musik, vi kender fra Viktoria, men i forklædning af helt nye arrangementer. Netop en af TipToe BigBands styrker er, at der sidder gode arrangører i orkesteret, som former den helt personlige lyd, vi kender dem for.

Viktoria Tolstoy er uden tvivl en af det bedste vokalister i Skandinavien. Den svenske sangers karriere tæller 10 albums i eget navn, hvor hun mestrer den klassiske jazz-tradition uden at have berøringsangst over for popgenren. Således er mange af de sange, hun har indspillet, kendte pop-hits, som hun gør til sine egne. Viktoria Tolstoy har også arbejdet med den svenske folkemusiktradition og som noget helt særligt – sin russiske arv.

Viktoria Tolstoy er tipoldebarn af den verdensberømte russiske forfatter, Leo Tolstoy (kendt for blandt andet ”Krig og fred” og ”Anna Karenina”).

11/2 – 2021

kl. 20.00

Musikhuset Dexter

Odense

12/2 – 2021

kl. 17.00

TBA

13/2 – 2021

kl. 20.00

Viktoria Teateret

Sorø Jazz

“‘Rhapsody In Blue”

TipToe BigBand og Odense Symfoniorkester

De blå toner gemmer sig mellem noderne, de latinamerikanske rytmer pulserer gennem orkestret, og alt emmer af jazz, swing og improvisation, når Odense Symfoniorkester og TipToe BigBand smelter sammen til en taktfast og groovy maskine.

Vi tager dig på en tur over Atlanterhavet – til de fyldte og festlige natklubber i New Orleans, hvor jazzen ånder og lever.

Gershwin var manden, der bragte jazzen ind i koncerthusene og forenede den klassiske og rytmisk musik i et af det 20. århundredes mest berømte værker, nemlig Rhapsody in Blue. Og når vi kaster os over Cuban Overture og Daniel Freibergs Latin American Chronicles fra 2015 tilføjes den lidenskabelige latinamerikanske folkemusik og tango-fornemmelse. Efter al den amerikanske inspiration slutter vi med et helt nyt dansk værk for symfoniorkester og bigband, komponeret af John Kristensen.

Oplev årets fynske jazzmusiker 2019, Michael Salling, og OS’ egen klarinettist, René Højlund Rasmussen, når de folder sig ud i hæsblæsende og virtuose solopræstationer.

4/3 – 2021

kl. 19.30

Carl Nielsen Salen

Odense Koncerthus

Tarantino/Bond

Tiptoe Bigband og de to fantastiske sangere Dawn Joseph og Bobo Moreno byder på en filmkoncert, hvor vi fortolker den karakteristiske populære musik fra James Bond filmene og musik fra film som Pulp Fiction og…… af Quentin Tarantino.

26/3 – 2021

kl. 20.00

Kulturcenter Mantzius

Birkerød

27/3 – 2021

kl. 12.30

Kappelborg

Skagen

27/3 – 2021

kl. 20.00

Musikteatret

Holstebro

28/3 – 2021

kl. 20.00

Kulturhus Svendborg

Svendborg

29/3- 2021

kl. 20.00

Kulturforeningen Spilledåsen

Stevns

Lelo Nika Trio og TipToe BigBand

LELO NIKA (SRB) / ACCORDION
THOMMY ANDERSSON (SE) / DOUBLE BASS
GEORGE MIHALACHE(RO) / CIMBALOM
TIPTOE BIGBAND (DK)

“With no doubt, the best accordion player in the world” – sådan sagde den verdenskendte pianist Joe Zawinul om Lelo Nika. Nu har du chancen for at opleve Lelo Nika trio sammen med TipToe BigBand.

Gennem 20 år har Lelo Nika, sammen med den svenske bassist Thommy Andersson, udviklet et nyt grænsesøgende tonesprog med baggrund i deres respektive kulturer. Trioen, hvor det tredje medlem er rumæneren George Mihalache, har sammen spillet over hele verden med mange forskellige orkestre af varierende størrelse.

Det gør de nu igen, når musikken bliver arrangeret for TipToe BigBand, som dermed endnu engang kaster sig ud i at forny den traditionelle bigband-genre. Musikken spænder fra det humoristiske, virtuose til det mørke intense og er udviklet i fælleskab med stor respekt for hinandens traditioner.

Konstellationen er unik, musikken er original og viljen til at bryde grænser og føre mennesker tættere på hinanden vigtig nok i sig selv.

3 koncerter er planlagt. Følg med her efterhånden som vi afslører hvor 🙂

Juli – 2021

kl. ?

TBA

Juli – 2021

kl. ?

TBA

Juli – 2021

kl. ?

TBA